Skip to main content

En typisk hverdag

Personalet hjælper beboerne med at komme af sted i dagtilbud på en stille og rolig måde – ingen grund til stress.

Personalet sover i Bofællesskabet og begynder at sige godmorgen kl. 7.00 i hverdagene. De der har behov for støtte til personlig hygiejne, får det, og alle får morgenmad, inden de tager af sted på arbejde. Der vil være en eller to beboere, der bliver hjemme og holder hjemmedag – beskrivelsen af denne kan ses nedenfor.

Eftermiddagen
Om eftermiddagen kommer beboerne hjem fra dagtilbud, og alt efter hvor de arbejder, er de hjemme ved 15-16 tiden. De er ofte trætte og mættede, når de kommer hjem, så her er der rum og tid til at slappe af. Der vil være personale i fællesrummet, og der er mulighed for at tale om, hvad de har lavet i løbet af dagen, og måske spille et spil eller lignende. Andre har kontakt ø og nogle foretrækker måske at være for sig selv indtil aftensmaden. Det respekteres, da det er individuelt, hvor meget socialt samvær der kan rummes i løbet af en dag.

Aftenen
Beboerne skiftes til, at have ansvaret for aftensmad samt oprydningen. Her er der støtte fra personalet, og det vil være individuelt, om der er behov for verbal eller praktisk støtte. Efter aftensmaden er der mulighed for at dyrke forskellige fritidsinteresser i nærområdet, eksempelvis Parasport idræt, bowling, klub eller badminton. Personalet vurderer sammen med den enkelte, hvor meget han/hun kan rumme, og opfordrer til at gå til et par aktiviteter om ugen, da det kan være stressende, hvis man skal ud af huset hver aften. Alle har behov for ro og afslapning, så i hverdagene prioriteres dette også højt, så der kan lades op til næste dag.

HJEMMEDAGE